PRAVIDLÁ PÁLENIA VONNÝCH SVIEČOK

PRAVIDLÁ PÁLENIA VONNÝCH SVIEČOK
 

PRAVIDLÁ PALENIA VONNÝCH SVIEČOK

 

Uchovávajte mimo dosahu detí a domácich zvierat.
Udržujte vosk bez kontaminácie a mimo zápaliek a iných horľavých produktov                                          
Knôty zastrihnite na cca 0,6 cm
Chráňte nábytok pred teplom pomocou podložky, napríklad skleneného alebo porcelánového taniera.                                                18 4h 600x600

Počas horenia sviečky sa môže jej základňa zahriať a zafarbiť povrch nábytku.
Na sviečky nikdy nepoužívajte uzávery, prístrešky alebo iné doplnky, ktoré nie sú kompatibilné so sviečkami  alebo sú určené len na použitie so sviečkami s jednou sviečkou!
Sviečku páľte mimo prievanu, aby ste predišli dymeniu a nebezpečenstvu šírenia požiaru
Horiacu sviečku nehýbte
Nikdy nenechávajte sviečky bez dozoru.
Nenasadzujte uzáver sviečky na sviečku ihneď po zhasnutí sviečky. Počkajte, kým vosk vytvrdne. Potom odstráňte delaminovanú časť knôtov narezaním na požadovanú dĺžku. Tým sa minimalizuje prítomnosť zápachu „uhasených knôtov“ vo vnútri sviečky.

VŠEOBECNÉ PRAVIDLÁ PRE PÁLENIE SVIEČOK:

Správne horenie sviečky má významný vplyv na jej životnosť, ako aj vašu bezpečnosť a spokojnosť. Preto nižšie uvádzame niekoľko pravidiel pre pálenie sviečok predávaných v našom obchode:

1. Doba horenia.
Správne horenie sviečky zahŕňa roztavenie vosku po celej jej šírke. Na túto úroveň by sa mala sviečka roztopit za  2-3 hodiny, aby sa vosk roztopil na povrchu. Vďaka tomu bude sviečka horieť rovnomerne a tzv tunely vznikajúce pri príliš krátkom zapálení sviečky.

2. Dĺžka knôtu.
Pamätajte, že knôt sviečky by nemal byť príliš dlhý. Pri sviečkach s dreveným knôtom aj obyčajným knôtom sa odporúča jeho dĺžka 3-4 mm. Ak je knôt dlhší, sviečka môže dymiť. Orezanie knôtu by sa malo vykonať, keď je vosk na povrchu tvrdý. Vosk tak zostane čistý. Akékoľvek znečistenie by sa malo odstrániť.

3. Použitie príslušenstva.
Doteraz sa na trhu objavilo mnoho dekoratívnych produktov, ktoré môžu mať aj praktické funkcie. Prekrytia a tienidlá by sa mali používať opatrne. Dekoratívne predmety predávané jedným výrobcom nemusia nevyhnutne prospievať výrobkom iného výrobcu, napríklad neodporúčame používať vrchnáky na sviečky v dóze na sviečky s dvoma knôtmi. Použitie viac ako jedného knôtu pri výrobe má zabezpečiť rovnomerné horenie.

4. Životné prostredie.
Sviečka by sa nemala páliť v blízkosti okna, prieduchov a miest vystavených prievanu. Nedodržanie týchto pravidiel môže spôsobiť, že sviečka bude dymiť, a teda nebude horieť správne. To ovplyvňuje aj vzácnu vôňu, ktorá nezostane v miestnosti.

Čo ak sviečka zhorí „tunel“?
Tunelová streľba je abnormálne topenie vosku. Vosk sa nerozteká po okraj sviečky, iba smerom dole ku dnu. Ak sviečka horí v tuneli, znamená to, že doba horenia bola príliš krátka a vosk na povrchu sa nemal šancu roztopiť až po okraj sviečky. Preto treba pamätať,že sviečku treba nechať horieť asi 3-4 hodiny v kuse, aby tekutý vosk pokryl celý povrch sviečky. Neodporúčame skracovať knôt príliš nakrátko. Sviečku tak vytunelujete a neprepálite do strán

 

 piktogram 1   piktogram 2  piktogram 3 piktogram 4 piktogram 5 piktogram 7 piktogram 8 piktogram 9 piktogram 10 piktogram 11 

 

 piktogram 12  piktogram 13  piktogram 14  piktogram 15 piktogram 16